Kinesiska landslagets generalrepetition inför VM

Världens bästa bordtennislag, Kina, genomför sina generalrepetitioner inför lag-VM i Halmstad, i Eskilstuna. Onsdag 25 april hålls en öppen träning i STIGA Sports Arena, då allmänheten är välkomna att titta på världsstjärnorna ”in action”.

Lag-VM i bordtennis går av stapeln 29 april – 6 maj i år. Inför tävlingarna passar de kinesiska landslagen på att slipa på de sista detaljerna i Eskilstunas nybyggda STIGA Sports Arena.

Det kinesiska herrlaget har vunnit VM-guld varje år sedan 2000 och kommer till VM som stora favoriter. I teamet ingår bland andra den regerande olympiske mästaren, tillike tvåfaldige världsmästaren, Ma Long. Truppen innehåller även Fan Zhendong, som för närvarande är rankad nummer ett i världen och Xu Xin som i par med just Fan Zendong kan titulera sig världsmästare i dubbel. Xu Xin var rankad etta i världen under stor del av 2013.

På damsidan har Kina abonnerat på VM-guldet ända sedan 1975, med undantag av två tillfällen.

Så här säger STIGA Sports VD Andreas Zandrén om besöket i ett pressmeddelande:
– Det är väldigt glädjande att det kinesiska landslaget har valt att lägga sitt sista läger inför VM här i STIGA Sports Arena i Eskilstuna. Den vikt kineserna lägger på just detaljer, så väl i som utanför pingishagen, gör att vi stolt kan ranka STIGA Sports Arena som en av de mest attraktiva arenorna i Europa. Det är också oerhört kul att vårt mångåriga, täta samarbete med den kinesiska landslagsorganisationen har öppnat möjligheten för oss att stå som värd för det här träningslägret. Något som också för med sig att våra fantastiskt lovande svenska ungdomar erbjuds tillfälle att på nära håll få se det kinesiska landslaget i aktion.

Passa på att se världens bästa bordtennisspelare i Eskilstuna, onsdag 25 april 16-19. Fri entré! #IdrottsEvolution #EskilstunaEvolution

Publicerad 2018-04-24