Modemingel

Text: Evelina Blomkvist
Bilder: Sussies hair team, Modell Madeleine, Mizelle, Make up store, Evelina Blomkvist
Inne på Sussies Hair Team som är ett mixat gäng med frisörer, nagel- hudterapeuter,
sjuksköterskor och kostrådgivare möter jag Anna Moberg och Susanne Pavanelli
som gladeligen delar med sig av sina inspirationer…


Vad är det för färger/trender som gäller hösten 2016?
Vi samarbetar med Schwarzkopf, som har en välutvecklad grund med bra research bakom sig och genom
att följa deras koncept vet vi att vi ligger rätt i tiden. Varje säsong släpps det ungefär 3-4 trender och en av
dem har stor fokus på pojk/flickmodet med betoningen på unisex. Det är nu inne med korta och sportiga
lite 80-tals inspirerande frisyrer, page och mycket fönade volymhår med en striktare touch.

Vad gäller inte? Granny Grey trenden är inte lika het nu, men man fortsätter att lyfta fram den äldre generationen.

Vad utmärker Feststil vs. Vardag?
Vi hjälper våra kunder att ta fram en vardagsgrund, som de med lite hemmastyling kan få till en festligare look med själva. Just nu är det mycket föning och volym som utmärker det trendigare dragen, så ge dig ut likt en höstvind.

Hårfärger?
Bronze! Förgyll med toner i guld, koppar och rosé, det passar på dig både som ljus och mörk. Även de utstickande hårfärgerna i grå- eller rosametallic som t.ex. ”dusty rose” finns för den modigare.

Skönhetsvård?
Det är populärt att göra i ordning ögonbrynen och att underhålla fransarna med längd och volym. Restylane är också en trend som växer sig allt mer, där det fylls och används mestadels i läppar och pannveck.

Nageltrender, matta naglar?
Stilfulla färger som guld, bronze och silver står högt upp instämmer tjejerna. Darren som är nagelteknolog berättar att det just nu är mycket metallic och "high shine" som gäller och nu till julen kommer det mer o mer bling bling.

Er storsäljare?
Hårvårdsoljan är väldigt populär, likaså volymgivande fön krämer.


Modell Madeleine, söderbutiken för kvinnor i alla åldrar berättar Ann Berglund om hur deras mode ser ut…

Vad är det för färger/trender som gäller hösten 2016?
Höstens stora färger är grå och beige i alla nyanser, men lämnar även utrymme för ett antal andra dova färger. Det är också populärt att blanda olika kvaliteter, strukturer och mönster. Användbart varje dag är ett par bra jeans tillsammans med stickade jumprar, långa koftor och ponchos som är extra hett och skönt att ta till just nu.

Vad gäller inte?
Vi kan nog inte komma på något som inte gäller. Utgå från din egen stil helt enkelt.

Vad utmärker Fest vs. Vardagsstil?
Spetsen är användbar till både vardag och fest! Piffa gärna upp det med en krage av fuskpäls. Byxorna är fortfarande smala men till fest får de gärna vara med mer vidd i benen.

Vad säger dina kläder/stil om dig? Avslöjar stilen något?
Här vill vi inte prata åldrar, utan livsstil. Vi vänder oss till kunden som är aktiv i sitt vardagsliv och det skall vara funktionellt, med en personlig touch.

Hjälper ni att ta fram en stil som är individuellt baserad?
Vi ser alla kunder och hjälper gärna till med styling samt kombinationer av olika plagg och försöker att hitta kundens egen stil och personlighet samtidigt som vi gärna motiverar till att våga prova något nytt.

Er storsäljare?
Byxor! Vi har en svart byxa som är väldigt populär och passar de flesta, annars säljer våra byxor för övrigt alltid bra.Lang Werme som står för den lilla, men välfyllda smyckesbutiken Mizelle inne i centrum svarar…

Vad är det för färger/trender som gäller hösten 2016?
Stort och oblygt. Örhängestrenden från början av året håller i sig, där storleken tar plats. Likaså gäller även för halsbanden. Våga gärna ta ut svängarna i fantasifulla färgkombinationer eller välj en diskretare variant med exempelvis en blandning av olika metaller.

Vad gäller inte?
När det kommer till trender bör du alltid välja det du själv tycker är snyggt och känner dig bekväm i, vilket ger större förutsättningar att du i det här fallet bär upp smycket på bästa sätt.

Vad utmärker Feststil vs. Vardag?
Till festen tar vi i med extra mycket glitter, cubik zirkoner och swarovski kristaller! För att tona ned det men ändå kunna använda glittret på vardagen så brukar jag tipsa om att kombinera med läderarmband eller enklare länkar, då det genast blir en tuffare look. Till vardagen är det annars snyggt att ha många enkla armband samtidigt, gärna då mixade metallfärger, så som guld med silver, silver med rosé, eller alla tre tillsammans!

Er storsäljare?
Örhängen med en pärla på både fram- och baksidan av örsnibben är populärt. Även smycken i svart och rosé är en storsäljande kombination.Publicerad 2016-10-28